Alternativ el för er med lantbruk

Du som är lantbrukare och bonde har förmodligen känt av den senaste tidens extrema elpriser. Det krävs ofta väldigt mycket el för att driva ett lantbruk, och med era redan låga marginaler riskerar det att bli ekonomiskt ohållbart att fortsätta.

För att du inte ska bli tvungen att lägga ner din verksamhet är det bra att leta efter alternativa lösningar.

Montera solpaneler på dina tak

En bra lösning är att införskaffa solpaneler och montera på alla tak du har. Ofta har lantbruk flera byggnader med stora tak, och stämmer det för dig är det perfekt att sätta upp solpaneler där.

Med solpaneler producerar du din egna ström helt gratis, och behöver därför inte tänka på elpriserna. Har du många stora ytor att sätta panelerna på kan du och ditt jordbruk till och med bli helt självförsörjande.

Att montera solpaneler kan vara en stor initial investering, men den är oftast lönsam i längden. Tänk dig själv hur mycket pengar du sparar om du inte behöver köpa el till jordbruket.

Vilka solpaneler ska du ha?

Det finns många olika solcellspaneler, och att hitta rätt för ditt jordbruk är inte så lätt. Ta en titt online för att lära dig mer och ta kontakt med experter som gärna hjälper till att hitta rätt lösning för just dig.